Om tegnestuen

Tegnestuen LOKAL er en prisvindende tegnestue stiftet i 2015. Vores ønske er at skabe fremtidssikret, bæredygtig arkitektur, der respekterer og videreudvikler vores nordiske kulturarv.



Vi arbejder holdningsbåret med tre overordnede områder, der til sammen skaber et holistisk grundlag for arkitekturens udvikling: Mennesker, kultur og miljø.

Vores mål er at tænke og bygge arkitektur, der understøtter identitet og mangfoldighed frem for homogenisering og ensretning.

Vi tager altid udgangspunkt i kontekstens potentialer, og forsøger at viderebearbejde netop de kvaliteter, der kan understøtte det fremtidige brug.


Mennesker er udgangspunktet for vores arbejde med arkitektur.

Vores projekter tegnes til det menneskelige velbefindende, og brugen af vores bygninger skal gøre det naturligt at understøtte en sund, bæredygtig livsstil.

Derfor er tryghed, hjemlighed og gode fællesskaber centrale holdepunkter for vores tilgang. Fællesskaber er et ofte overset aktiv, der tilbyder såvel sociale og miljømæssige som økonomiske fordele.


Kultur, fordi vores bygninger skal opleves som en naturlig forlængelse af bygningsarven.

Den skandinaviske byggetradition er et kæmpe opslagsværk for velafprøvede løsninger. Derfor arbejder vi med kendte metoder og genkendelige motiver, som både rodfæster vores projekter, gør dem langtidsholdbare og skaber sammenhængende bymiljøer.

Vi elsker også innovation og nytænkning. Det sker bare i en kontekst, hvor vi ikke blindt tilsidesætter århundreders praktiske erfaringer.


Miljø handler for os om at tage aktivt ansvar, og om at skabe de bedst mulige betingelser for såvel vores globale som lokale klima.

Vi overvejer omhyggeligt, hvordan vi bedst udnytter vores ressourcer. Vi er tænksomme og nøjagtige med de materialer, vi bygger med - og vi forbereder byggeriet på både sit liv og sit efterliv.

Derfor interesserer vi os for biogene byggematerialer, og indtænker fra start strategier for genanvendelse, cirkularitet, holdbarhed og indvinding af lokale materialer.

Som det naturligste i verden.